Ο λογαριασμός μουperm_identity

Επιστροφή στα Θρανία

Η Νέα Σχολική Χρονιά αρχίζει και οι γονείς σπεύδουν να δημιουργήσουν τους κατάλληλους χώρους μελέτης για τα παιδιά τους.

Τι πρέπει να προσέξετε όμως όταν διαλέγετε ένα γραφείο για το παιδί σας?

Αρχικά, επενδύστε σε ένα γραφείο που μπορεί να χρησιμοποιεί το παιδί σας για αρκετά χρόνια και όχι για τις πρώτες τάξεις του σχολείου. Ένα μέγεθος γραφείου από 110 cm και άνω, είναι ικανό να εξασφαλίσει επαρκή χώρο μελέτης.

Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι σε ουδέτερους χρωματισμούς και όχι σε έντονες αποχρώσεις για να μην αποσπά την προσοχή των παιδιών κατά την ώρα μελέτης. Επίσης, θα πρέπει το βάθος να είναι αρκετό ώστε να μπορεί το παιδί εκτός από το βιβλίο βασικής μελέτης, να έχει χώρο και για επιπλέον τετράδια, βιβλία ή βοηθήματα που ενδεχομένως θα χρειαστεί κατά την ώρα του διαβάσματος. Στα δε πρώτα χρόνια του σχολείου, θα χρειαστεί να επιβλέπετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, άρα ένα γραφείο όπου θα έχει χώρο ώστε να προστεθεί και μια δεύτερη καρέκλα, είναι απαραίτητο.Όσο το παιδί μεγαλώνει, χρειάζεται περισσότερο ελεύθερο χώρο στο γραφείο του για να τοποθετήσει κάποιον υπολογιστή ή laptot. Φροντίστε λοιπόν το βάθος του γραφείου να είναι από 55 cm και άνω.Όσο όμως “καθαρή” θα πρέπει να είναι η επιφάνεια μελέτης του παιδιού, άλλο τόσο καθαρή και τακτοποιημένη θα πρέπει να είναι και η υπόλοιπη βιβλιοθήκη ή τα ράφια του γραφείου.

Φροντίστε να μην αφήνετε πολλούς ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους που θα φαίνεται η ακαταστασία των βιβλίων, παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων. Κλείστε κάποια σημεία της βιβλιοθήκης και αποθηκεύστε ότι δεν χρειάζεστε άμεσα. Τοποθετήστε συρτάρια, ώστε να αποθηκεύετε μικροαντικείμενα (όπως χαρτικά, μολύβια, γόμες, χρώματα, μαρκαδόρους, χάρακες κ.ά). Όλα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα στο γραφείο του, ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνεται για να πάρει αυτά που είναι αναγκαία. Δημιουργήστε ράφια για μικρά αλλά και μεγάλα βιβλία (κλασέρ, κλπ). Χρησιμοποιήστε θήκες (τύπου κλασέρ) για να ταξινομήσετε τα μαθήματα του σχολείου, τις ξένες γλώσσες ,τη μουσική κλπ.

Τοποθετήστε έναν πίνακα ανακοινώσεων όπου θα μπορείτε να καρφιτσώσετε το πρόγραμμα του σχολείου, διάφορες σημειώσεις αλλά και κάποια αστέρια επιβράβευσης για την καλή δουλειά που κάνει καθημερινά στο σχολείο. Θα κάνουν το παιδί σας να νιώσει καλά και θα το παρακινήσουν να τα πάει καλύτερα.

Μην ξεχνάτε και τα παιχνίδια τους! Τα συναισθήματα και η στάση του παιδιού σας απέναντι στη μελέτη θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε αυτό το στάδιο. Επομένως, κάντε ό,τι μπορείτε για να αποτρέψετε το να είναι μια αγχωτική εμπειρία. Εάν έχει ένα αγαπημένο λούτρινο παιχνίδι που το καταπραΰνει και το ανακουφίζει, κάντε χώρο για αυτό το παιχνίδι στο γραφείο του ή σε ένα κοντινό ράφι. Η παρουσία του παιχνιδιού θα το ηρεμήσει.

Καλή Νέα Σχολική Χρονιά!!!