Ο λογαριασμός μουperm_identity

Back to School


Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές και βασικοί κανόνες για έναν ιδανικό χώρο μελέτης!!! 

  •  ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Το τηλέφωνο ή η τηλεόραση σε έναν χώρο μελέτης μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του αναγνώστη και να κάνει εύκολη τη χρήση για ένα ‘παρατεταμένο’ διάλειμμα.   

  •   ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ  

Επιλέξτε να τοποθετήσετε το γραφείο κοντά σε φυσικό φως. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ενισχύστε το με τεχνητό φως τύπου ‘led’ σε λευκό χρώμα και όχι λευκό-μπλε.    

  •   ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ   

Τοποθετήστε ένα ρολόι στον χώρο, είτε κρεμαστό, είτε κοντά στο γραφείο. Εκτός του ότι δεν θα χάσετε ποτέ την αίσθηση του χρόνου, μπορεί να παίξει εξαιρετικά διακοσμητικό ρόλο στον χώρο σας.

  •   ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ    

Ένας χώρος με σωστή θερμοκρασία δεν αποσυντονίζει τον εγκέφαλο, ενώ αφήνει το σώμα χαλαρό και άνετο. Ρυθμίστε λοιπόν τον θερμοστάτη του καλοριφέρ ή το κλιματιστικό σας σε θερμοκρασία γύρω στους 24 βαθμούς.

  •   ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ    

Δεν είναι τυχαίο το ρητό ‘η μουσική ευφραίνει καρδίαν’. Η απαλή μουσική χωρίς στίχους και σε χαμηλή ένταση λειτουργεί σαν ‘σφουγγάρι’ όταν ο χώρος περιβάλλεται από έντονο εξωτερικό θόρυβο ενώ κρατά τον αναγνώστη σε ηρεμία.

  •   ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ     

Ιδανικό γραφείο θεωρούμε αυτό που θα μπορέσει να χωρέσει όλα τα απαραίτητα. Θα πρέπει να έχει σωστό ύψος, μήκος και βάθος ενώ θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα για έξτρα αποθηκευτικούς χώρους (συρτάρια, ράφια, κλπ.) για έξτρα βιβλία ή μικροαντικείμενα.

  •   ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ      

Η καρέκλα γραφείου θα πρέπει να είναι άνετη, εργονομική, κατάλληλη για το μέγεθος του γραφείου που έχουμε επιλέξει. Θα πρέπει να έχει δυνατότητα αυξομείωσης ύψους, ώστε οι αγκώνες να σχηματίζουν ορθή γωνία με το γραφείο καθώς και να έχει ρύθμιση στη πλάτη/αυχένα ώστε η στάση του σώματος να είναι σε ευθεία για να αποφύγουμε επιβάρυνση της μέσης και πλάτης.

  •   ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ      

Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν δεν υπάρχει διάθεση για μάθηση. Καλή σχολική χρονιά λοιπόν με αισιοδοξία, όρεξη και δίψα για μάθηση!!!