Ο λογαριασμός μουperm_identity

Back to School

 

 Τα σχολεία ανοίγουν και η ανάγκη για την οργάνωση των δωματίων είναι επιτακτική. Ο χώρος όπου το παιδί θα χαλαρώνει και θα διαβάζει, θα πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένος, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς όμως να του δημιουργεί ένταση και άγχος.  

   Τα στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χώρου είναι:   

  •   To χρώμα: Αποφύγετε τους έντονους χρωματισμούς που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή και να δημιουργήσουν σύγχυση. Αποχρώσεις παστέλ όπως το σπασμένο λευκό, μπεζ, ανοιχτό πράσινο, γκρι ή σιέλ, λειτουργούν θετικά στη διάθεση και αποπνέουν ηρεμία και χαλάρωση
  •   Ο κατάλληλος φωτισμός και η σωστή θερμοκρασία: Ιδανικά, η πηγή φωτός θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά σας ή δίπλα σας, ώστε να μη δημιουργεί σκιές ή αντανακλάσεις. Σε περίπτωση όμως όπου ο χώρος δεν εξυπηρετεί, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό μπορεί να λειτουργήσει  καταλυτικά.     
  •   Η επιφάνεια εργασίας: Θα πρέπει να είναι επαρκής για τις ανάγκες του παιδιού σας, στο σωστό ύψος και με κάποιους αποθηκευτικούς χώρους ώστε να μπορεί να οργανώσει τα πράγματά του. Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή του καθίσματος,  το οποίο πρέπει να είναι εργονομικό, στο σωστό μέγεθος και ύψος και να μπορεί να κινείται άνετα στον χώρο. 
  •   Η βιβλιοθήκη: Αποτελεί χώρο αποθήκευσης και ταξινόμησης των βιβλίων και των αντικειμένων. Τοποθετήστε ράφια πάνω ή δίπλα από το γραφείο για να έχει το παιδί άμεση πρόσβαση. Φροντίστε εάν ο χώρος είναι μικρός να μην χρησιμοποιείται πολύ σκούρα απόχρωση ξύλου ή έντονες αποχρώσεις σε πόρτες και συρτάρια.      

   Επιλέξτε έξυπνες και λειτουργικές λύσεις για το δωμάτιο του παιδιού σας και δημιουργείστε εύχρηστους και ελκυστικούς χώρους που θα βοηθήσουν το παιδί να χαλαρώνει και να διατηρεί τη συγκέντρωσή του κατά τη διάρκεια της μελέτης.